Úvod Aktuality Ecrypt na konferenci WTA Days 2024

Ecrypt na konferenci WTA Days 2024

Ecrypt na konferenci WTA Days 2024
18. 3. 2024

BEST PRACTICE WTA CZ – TO NEJLEPŠÍ Z PRAXE PŘI PODSTUPOVÁNÍ RIZIK V OBLASTI SANACÍ A REKONSTRUKCÍ

Ve dnech 14. – 16. 3. 2024 se na Fakultě stavební Vysokého učení technického v Brně uskutečnila Konference WTA Days, jejíž součástí bylo Kolokvium WTA International, International Conference on Rehabilitation and Reconstruction of Buildings a BEST PRACTICE WTA CZ.

Za společnost Ecrypt se konference v roli přednášejících zúčastnili Milan Baginský, DiS. a Luboš Nosek.

Tématem jejich přednášky bylo Sananční a hydroizolační opatření hystorického objektu Šporkovského paláce. Jednalo se o rekonstrukci památkově chráněných objektů A. B a C z hlediska sanace vlhkosti a salinity. V objektech byla provedena rozsáhlá sanační opatření, včetně chemických injektáží, plošných izolací zdiva a úprav povrchů zasoleného zdiva. V případě objektu A bylo provedeno technicky náročné řešení, které zahrnovalo přestavbu anglických dvorků a nové zastropení. Efektivní spolupráce mezi investorem, architektem, zhotovitelem a památkáři byla klíčovým faktorem úspěchu celé rekonstrukce.

Konference se zúčastnili zástupci firem zabývající se oblastí hydroizolací a sanací nebo prodejem a vývojem speciálních stavebních materiálů z celé České republiky.

Zpracovávám...